Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2023-24-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Οι εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-24 

θα πραγματοποιηθούν από 

1-20 Μαρτίου 2023

Μετά την 20η Μαρτίου, οι εγγραφές θεωρούνται εκπρόθεσμες και για την πραγματοποίησή τους απαιτείται έγκριση από τη Δ/ντρια Εκπ/σης (άρθρο 6 του Π.Δ. 79/2017).

Το σχολικό έτος 2023-2024 στα Νηπιαγωγεία της χώρας, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α’ 133). Σύμφωνα με αυτές,  εγγράφονται μαθητές/τριες οι οποίοι/ες την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών (γεννημένοι/ες το 2019). 

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020/8-5-2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

(μαθητές/τριες οι οποίοι θα φοιτήσουν για πρώτη φορά)

Α. 

Οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα (ΚΥΑ:53128/Δ1/2020 ΦΕΚ 1767/Β/8-5-2020):

1. Εισέρχονται στην Ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr με τη χρήση των κωδικών taxisnet στη σελίδα της εφαρμογής https://protieggrafi.services.gov.gr/  και επιλέγουν το Νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκει το παιδί σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του. Παρατίθεται ο σύνδεσμος:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/?

2. Συμπληρώνουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους.

3. Συμπληρώνουν τα στοιχεία του νηπίου/ προνηπίου του οποίου αιτούνται την εγγραφή (όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης). Στην πύλη υπάρχει αναρτημένος κατάλογος   των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο νηπιαγωγείο και δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα Επιλέγουν το τέκνο/τα τέκνα για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν μόνοι τους τα στοιχεία του νηπίου/ προνηπίου. 

4. Συμπληρώνουν τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας (οδός,  αριθμός, δήμος, ταχυδρομικός κώδικας). Για να τεκμηριωθεί αυτό θα πρέπει να αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή έγγραφο όπως λογαριασμός Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Δ.Ε.Κ.Ο.),μισθωτήριο συμβόλαιο από το TAXIS, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ (Αριθμ. Πρωτ: 3849/18 Απριλίου 2019, Απόφαση Δ/ντριας Π.Ε. Κυκλάδων).

5. Συμπληρώνουν τα στοιχεία άλλων τέκνων που φοιτούν στην ίδια ή στην όμορη σχολική μονάδα (Δημοτικό Σχολείο Λευκών).

6. Συμπληρώνουν αν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα (αποχώρηση στις 4.00μ.μ.) ή στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου (αποχώρηση στις 5.30μ.μ.) ή και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7.45-8.00π.μ.).

Σημειώνεται ότι πρόωρη αποχώρηση από το ολοήμερο τμήμα δεν επιτρέπεται.

7. Συμπληρώνουν τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση προς και από τη σχολική μονάδα, ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Σε περίπτωση που απαιτηθούν διορθώσεις στην αίτηση, οι γονείς/κηδεμόνες θα λάβουν ενημέρωση προκειμένου να προβούν στις διορθώσεις αυτές για να γίνει αποδεκτή η αίτηση.

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/docs/manual_parents.pdf

Β.

Μετά την ηλεκτρονική αίτηση, οι γονείς/κηδεμόνες επισκέπτονται το σχολείο, αφού τηλεφωνήσουν και κλείσουν ραντεβού στο: 2284041793, και προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, αν τελικά επιθυμούν την εγγραφή των τέκνων τους. 

2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο. Το Α.Δ.Υ.Μ. συμπληρώνεται από Παιδίατρο, Παθολόγο ή ιατρό άλλης ειδικότητας.   

3.  Ιατρική βεβαίωση στην οποία να βεβαιώνεται ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα για την ηλικία του μαθητή/τριας εμβόλια (παρακαλούμε να είναι ξεχωριστή από το Α.Δ.Υ.Μ.). 

δ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή άλλου Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του/της μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του.

Ήδη εγγεγραμμένοι μαθητές/τριες

Οι μαθητές που είναι ήδη εγγεγραμμένοι και φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2022-23 ως προνήπια, εγγράφονται αυτεπάγγελτα. Οι γονείς/κηδεμόνες τους οφείλουν:

1. Να καταθέσουν στο σχολείο Υπεύθυνη Δήλωση εάν επιθυμούν να φοιτήσουν τα τέκνα τους στο ολοήμερο τμήμα.

2. Να δηλώσουν εκ νέου ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των τέκνων τους, ορίζοντας τους συνοδούς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας. 

------------------------------------------------------------------------

Επειδή, όπως προβλέπεται, η κατάθεση των δικαιολογητικών στο σχολείο πραγματοποιείται εντός της προθεσμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/ντρια- Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου,

Παρακαλούμε:

1. Να μην εξαντλήσετε το χρονικό περιθώριο (20 Μαρτίου) ώστε να υπάρχει χρόνος για τη διεκπεραίωση από το σχολείο όλων των διοικητικών εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εγγραφών.

2. Να τηλεφωνείτε στο σχολείο για το ραντεβού σας από τις 12:10 έως τις 12:45, ώστε να μη διαταράσσεται η ροή του μαθήματος στην τάξη. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα παραλαμβάνονται και τα δικαιολογητικά.

24/02/2023

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Γιάννα Σέργη