Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ







Μια φορά, όταν πλησίαζε η γιορτή της μητέρας, τα παιδιά ενός σχολείου έπρεπε να ετοιμάσουν με τη δασκάλα τους δώρα για τις μανούλες τους όπως έκαναν κάθε χρόνο. Όμως, συνέβη κάτι σοβαρό! Σε όλο τον κόσμο, κυκλοφορούσε στην ατμόσφαιρα ένα ιός και οι επιστήμονες έλεγαν πως είναι πολύ επικίνδυνος. Για να μην αρρωστήσουν λοιπόν οι άνθρωποι, αποφάσισαν και έκλεισαν τα μαγαζιά και όλα τα σχολεία! Όλοι έπρεπε να κλειστούν στα σπίτια τους και τα παιδιά δεν επιτρεπόταν να πάνε ούτε στην παιδική χαρά!
Και τώρα, τι θα γίνει με τα δώρα για τις μανούλες; Πώς θα συναντηθούν η δασκάλα και τα παιδιά για να τα ετοιμάσουν;
Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά, να θυμάστε ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχουν λύσεις!
Λοιπόν, κάποιοι άλλοι επιστήμονες δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να φτιάξουν ηλεκτρονικές τάξεις! Τι παράξενο! Η δασκάλα και τα παιδιά, μαζί και οι γονείς τους, πατώντας μερικά κουμπιά στον υπολογιστή του σπιτιού τους, μπορούσαν να δουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλον! Σίγουρα δεν είναι αυτή η καλύτερα τάξη, γιατί ούτε μια αγκαλιά δεν μπορούσαν να κάνουν όπως έκαναν κάθε μέρα στην κανονική τους τάξη. Τι να γίνει όμως… από το καθόλου, κάτι είναι κι αυτό.
Όταν λοιπόν τα παιδιά του σχολείου συναντήθηκαν με τη δασκάλα τους στην ηλεκτρονική τους τάξη, η δασκάλα πρότεινε στα παιδιά να σκεφτούν γλυκές, ευγενικές, δροσερές και μυρωδάτες λέξεις, που να αρχίζουν από τα γράμματα της λέξης ΜΗΤΕΡΑ. Γιατί σκέφτηκε πως μια τέτοια σπουδαία λέξη δεν μπορεί να γίνεται τυχαία. Σίγουρα θα πρέπει οι άνθρωποι να διάλεξαν τα γράμματα για να τη γράψουν από πολύ όμορφα πράγματα.
Τα παιδιά είπαν διάφορες λέξεις και η δασκάλα τις σημείωνε σε ένα χαρτί.
Έτσι λοιπόν, για να γράψουν τη λέξη ΜΗΤΕΡΑ τα παιδιά και η δασκάλα συμφώνησαν πως


Το Μ θα το πάρουμε από
το ΜΕΛΙ, τη ΜΕΡΕΝΤΑ, τα ΜΠΙΣΚΟΤΑ, τη ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, τα ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, το ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, τις ΜΑΡΑΓΡΙΤΕΣ και από τον ΜΠΑΜΠΑ (υπάρχει και ένα πολύ νόστιμο γλυκό που έχει αυτό το όνομα /διαλέξετε από ποιον μπαμπά θα το πάρουμε)
Το Η θα το πάρουμε από
τον ΗΛΙΟ και τα ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ
Το Τ θα το πάρουμε από
το ΤΡΑΓΟΥΔΙ, τα ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, την ΤΡΟΥΦΑ, την ΤΟΥΡΤΑ, τις ΤΟΥΛΙΠΕΣ και τα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
Το Ε θα το πάρουμε  από
το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και από τα ΕΚΛΑΙΡ
Το Ρ θα το πάρουμε από
 το ΡΟΔΙ και το ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Το Α θα το πάρουμε από
την ΑΓΑΠΗ, το ΑΧΛΑΔΙ, το ΑΛΟΓΟ, τις ΑΝΕΜΩΝΕΣ και τα ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ!
Και με αυτή την ιστορία, τα παιδιά θα πουν στη μαμά τους ότι είναι η πιο γλυκιά, η πιο μυρωδάτη, η πιο δροσερή και η πιο ευγενική μανούλα του κόσμου!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!
Αναστασία, Αριάδνη, Ειρήνη, Εφραίμ, Κωνσταντίνος Μ., Κωνσταντίνος Σ., Μαρία-Χριστίνα, Μάνος, Μάριος, Μιχάλης, Οριάνα, Παναγιώτης, Στέφανος, Τριαντάφυλλος



Η ιδέα για τη δραστηριότητα αυτή δημιουργήθηκε από το βιβλίο της Αγγελικής Βαρελλά «Πώς γράφεται η λέξη ΜΗΤΕΡΑ;», Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο: