Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ

 Καλέ Θεούλη, 

εμείς είμαστε καλά.

Κάνε, καλέ Θεούλη, να έχουν όλα τα παιδάκια 

ένα ποταμάκι γάλα,

μπόλικα αστέρια,

μπόλικα τραγούδια,

κάνε, καλέ Θεούλη, να είναι όλοι καλά...

Γιάννης Ρίτσος, Πρωινό Άστρο


Μάνια
Χρήστος Β.
Κωνσταντίνος
Δέσποινα
Βασιλική
Μαρσέλο
Κωνσταντίνα
Ελένη
Ζωή
Κίρκη
Συμεών
Χρήστος Σ.
Γιάννος
Μάριος
Τζωρτζίνα


Ποταμάκια με γάλα, αστέρια, τραγούδια (!), χαρούμενα παιδιά "γιατί είναι καλά" και, γιατί όχι... ο Θεός ψηλά και κοντά στα παιδιά, "ο Θεούλης που μπορεί και να χοροπηδά όταν τα παιδιά είναι χαρούμενα!!!"

 

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

 

Κίρκη: Εγώ και η κυρία Γιάννα. Χοροπηδούν για τί είναι χαρούμενες.

Κίρκη: Ένα παιδί σκαρφαλώνει στο δέντρο για να πιάσει τη μπάλα του. Τα κατάφερε και έπαιξε.

Βασιλική: Ένα δέντρο αμυγδαλιά, ένας μεγάλος μπαμπάς που κόβει αμύγδαλα κι ένα κορίτσι που κάθεται και τρώει τα αμύγδαλα. Είναι και οι δυο χαρούμενοι.

Γιάννος: Είναι ένας άνθρωπος-σαρανταποδαρούσα. 'Ετσι, μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές και να χοροπηδάει πολύ ψηλά.

Δέσποινα: Χαρούμενο λουλούδι

Μαρσέλο

Τζωρτζίνα: Μια κυρία πάει να συναντήσει μία καρδούλα.

Μάριος: Αβγουλάκια νόστιμα

Συμεών: Πύραυλος στο διάστημα.

Μάνια: Μια γοργόνα χαρούμενη γιατί επιτέλους βγαίνει στην ακτή.

Ελένη: Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου παίζουν χαρούμενοι. Εγώ, ο Τριαντάφυλλος και το μωρό μας παίζουμε κι εμείς.

Κωνσταντίνα: Δυο κουνελάκια βρήκαν ένα γράμμα στο δέντρο. Έγραφε ένα μήνυμα.

Δέσποινα: Μαγικό λουλούδι. Κάνει ό,τι του ζητήσεις.

Χρήστος Β. : Μια χαρούμενη εικόνα από το καλοκαίρι. Είναι ένα ξενοδοχείο. Η μαμά μου είναι στην ξαπλώστρα, ο μπαμπάς στο δωμάτιο και κοιμάται κι εγώ σκάβω στο χώμα.

Ολίβια

Μάνια: Γενέθλια στο δάσος

Κωνσταντίνος: Ένας άνθρωπος πήγε να βγάλει μια πέτρα που έπεσε πάνω στο σπίτι και έκανε τρύπα και βγήκε ο καπνός από το τζάκι.

Κωνσταντίνος: Ένας δεινόσαυρος που κρύωνε και έκανε αψού... Ξαφνικά εμφανίστηκε μια καρδούλα, γιατί τον αγαπούσαν όλα τα ζώα και έγινε καλά με την αγάπη τους.

Τζωρτζίνα: Η Καρδουλοχώρα

Κωνσταντίνα: Δέντρο για τη χαρά με πολλές ρίζες και πολλά χρώματα.

Ζωή: Ένα παιδί πουλάει μπαλόνια.

Χρήστος Σ: Ένας γίγαντας καλός που θα διώχνει τους κλέφτες και θα βοηθάει τα παιδιά στο σχολείο.


Ξεκινάμε καλά όπως φαίνεται....

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Δέσποινα: Εύχομαι να φτιάχνουμε μαρμελάδες, ποπ-κορν, να λέμε παραμύθια και να τραγουδάμε. Θα ήταν ωραίο να είχαμε ρουμπίνια για να πάιζουμε. Θα ήθελα να είχαμε στην αυλή μας ένα δέντρο που να κάνει στα κλαδιά του σοκολατάκια.



Γιάννος: Εγώ εύχομαι να πάρουμε πολλές γλάστρες μέσα και έξω από το σχολείο και να φυτέψουμε πάρα πολλά λουλούδια. Τα μικρά εύχομαι να μάθουνε να παίζουνε ήσυχα και ωραία.

Τζωρτζίνα: Εύχομαι να φτιάξουμε μια μέρα ένα τεράστιο παγωτό και να το φάμε όλοι μαζί. Εύχομαι να μπορούσαμε να κρεμάσουμε πολλές καρδιές από το ταβάνι της τάξης μας, να πάρουμε καινούρια παιχνίδια, να κάνουμε ζελέ όπως πέρυσι και μαρμελάδα για να φάμε πρωινό. Θα ήθελα να ησυχάσουν και τα μικρά...Α, εύχομαι να κατεβαίνουν τ' αστέρια στην αυλή μας, να φωτίζουν και να ερχόμαστε τα βράδια να παίζουμε. 

Κωνσταντίνος: Να φτιάχνουμε ωραία πράγματα, όπως πέρυσι και να ησυχάσουν τα μικρά γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά που κάναμε. Εύχομαι να πάρουμε καινούρια παιχνίδια, για να έχουμε πιο πολλά και καινούρια βιβλία, πολλά, για να διαβάζουμε.

Χρήστος Β.: Θα ήθελα να κάνουμε εργασίες με νταλίκες και αριθμούς. Εύχομαι να είχαμε στη στέγη μας ένα μηχάνημα-εργοστάσιο που να έφτιαχνε χιόνι και να το έριχνε για να παίζουμε και να ευχαριστιόμαστε. Τα μικρά παιδιά πρέπει να ησυχάσουν οπωσδήποτε.
Εύχομαι να είχαμε ένα γίγαντα, για να κάνει όλες τις δουλειές που είναι δύσκολες, όπως όταν πρέπει να βάλουμε αλλιώς τα τραπέζια, για να μην κουράζεται η κυρία μας.

Κίρκη: Δεν χρειάζεται να έχουμε ένα γίγαντα, γιατί μπορούμε να φωνάζουμε τους γείτονες να μας βοηθάνε όταν μια δουλειά είναι δύσκολη. Εγώ εύχομαι να περνάμε ωραία και να διαβάζουμε πολλά παραμύθια.

Κωνσταντίνα: Εύχομαι να κάνουμε κατασκευές, ζωγραφιές, να παίζουμε μέσα στην τάξη μας και στο διάλειμμα, να χορεύουμε και να περνάμε ωραία. Μακάρι να ήταν το ταβάνι μας γεμάτο σχέδια.

Μάνια: Εγώ εύχομαι να είχαμε κολλημένα αστέρια στο ταβάνι μας, να ήταν σαν τον ουρανό. Να ζωγραφίζουμε, να χορεύουμε και να παίζουμε με καινούρια παιχνίδια και να μαθαίνουμε πολλά πράγματα και να είναι πιο ήσυχα τα μικρά.

Ζωή: Εύχομαι να κάνουμε εργασίες με λουλούδια και να φυτέψουμε το λαχανόκηπο στην αυλή μας. Εύχομαι να πέφτανε λουλούδια πάνω μας όταν είμαστε στο σχολείο, γιατί αυτό θα ήταν πολύ ωραίο.

Βασιλική: Να ζωγραφίζουμε και να φτιάξουμε κι άλλο χρωματιστό σκαμπό για να καθόμαστε.

Χρήστος Σ.: Εύχομαι να κόψουμε ένα χαρτί και να κάνουμε καραβάκια χάρτινα.


Μαρσέλο: Να παίζουμε.

Συμεών: Να ζωγραφίζουμε.

Μάριος: Να γράφουμε και να παίζουμε.


Ολίβια: Να παίζουμε.
Ελένη: Να χορεύουμε, να ζωγραφίζουμε και να παίζουμε.