Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ (και παιδαγωγικές) ΣΤΙΓΜΕΣ - 2019-20- ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΟΠ ΚΟΡΝ



Μια ευκαιρία να καλλιεργήσουμε την υπομονή μας και να χαρούμε με νόστιμο και ωφέλιμο ποπ κορν, φτιαγμένο από μας, στη μεγάλη ηλεκτρική κουζίνα μας! 




Συγκεντρωθήκαμε λοιπόν στο χώρο της κουζίνας μας και η διαδικασία ξεκίνησε. Η μεγάλη ηλεκτρική κουζίνα άναψε, στην κατσαρόλα μπήκε λίγο ελαιόλαδο και έπεσε με θόρυβο ένα ολόκληρο σακουλάκι καλαμπόκι. Η κατσαρόλα σκεπάστηκε και άρχισε η περίοδος της αναμονής... Με ησυχία και τα αυτιά τεντωμένα περιμένουμε τους πρώτους ήχους μόλις ανέβει η θερμοκρασία...
σσσ....
   




Ακούτε; Ο "πόλεμος" στην κατσαρόλα έχει αρχίσει...

και η μυρωδιά έχει γεμίσει το χώρο...

Ωραία αναμονή!!!





Και τώρα, υποδεχόμαστε το μυρωδάτο και νόστιμο ποπ κορν μας με ένα θερμό χειροκρότημα και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε!






Το ταψί μας άδειασε σε λίγα λεπτά!
Μπράβο μας!
Και σε άλλα με υγεία και όρεξη!




Και επειδή μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά, χαρήκαμε όταν διαβάσαμε ότι σε συνέδριο της  Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών, στο Σαν Ντιέγκο,ο καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Σκράντον, Τζο Βίνσον, ειδικός στην ανάλυση κοινών τροφών,  ανακοίνωσε ότι  "το ποπ κορν είναι το τέλειο σνακ: είναι το μοναδικό που αποτελείται από 100% μη επεξεργασμένα δημητριακά ολικής άλεσης. Όλα τα υπόλοιπα δημητριακά είναι επεξεργασμένα και αραιωμένα με άλλα συστατικά, παρόλο που αποκαλούνται "ολικής άλεσης".
Εκτός από τις πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχει, το ποπ κορν, καθώς είναι 100% ολικής άλεσης,  αποτελεί και σπουδαία πηγή φυτικών ινών. «Μία μερίδα ποπ κορν παρέχει πάνω από το 70% της ημερήσιας πρόσληψης δημητριακών ολικής άλεσης. Ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει μόλις μισή μερίδα την ημέρα, οπότε το ποπ κορν θα μπορούσε να καλύψει το κενό αυτό με πολύ ευχάριστο τρόπο».
Όλα αυτά αφορούν φυσικά το σκέτο ποπ κορν, χωρίς πολύ αλάτι, βούτυρο ή λάδι. Πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού Κέντρου της Επιστήμης προς το Κοινό Όφελος αποκάλυψε ότι ένας μικρός «κουβάς» ποπ κορν από αυτούς που πωλούνται στους κινηματογράφους, περιέχει 670 θερμίδες, ενώ ο μεγάλος «κουβάς» θα σας επιβαρύνει με 1.200 θερμίδες και 60 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, ποσότητα τριπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια!
Το σκέτο ποπ κορν που εύκολα μπορεί κανείς να φτιάξει στο σπίτι χωρίς περιττό λίπος, περιέχει μόλις 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Άρα, μπορούμε να το επαναλάβουμε όσες φορές θέλουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο: