Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Η ΓΛΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

 Τα κλαδάκια του βασιλικού από τον αγιασμό του σχολείου μας μπήκαν κι αυτή τη χρονιά στο νερό και σε λίγες μέρες παρατηρήσαμε ότι είχαν βγάλει πολλές ρίζες. Γεμίσαμε μια γλάστρα με χώμα, τα φυτέψαμε και τα ποτίσαμε. Βάλαμε τη γλάστρα στο παράθυρό μας, για να παίρνει φως το φυτό και βέβαια για να κάνει παρέα με τα σπαθάκια που, εδώ και ένα χρόνο, μεγαλώνουν στην ίδια θέση. Μετά στολίσαμε τη γλάστρα  όπως αξίζει στον αγαπημένο μας βασιλικό και τη ζωγραφίσαμε με έμπνευση! Ακόμα και η γενέθλια μέρα του αποτυπώθηκε με τρυφερότητα αλλά και η χαρά όλων μας! Από τόσο απλές δράσεις λοιπόν, μπορεί να ξεκινήσει η καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με τη φύση...

Και επειδή μας άρεσε η διαδικασία, βάλαμε κι άλλα κλαδάκια βασιλικού στο νερό και περιμένουμε να δούμε τις ρίζες που θα βγάλουν για να τα φυτέψουμε κι αυτά.

Κάθε μέρα, καλημερίζουμε και φροντίζουμε τα φυτά μας και εισπνέουμε την υπέροχη μυρωδιά του βασιλικού μας, που όλο μεγαλώνει κι ομορφαίνει.

Εκπληρώνουμε όμως και ένα μέρος από την ευχή του Γιάννου: "Εγώ εύχομαι να πάρουμε πολλές γλάστρες μέσα και έξω από το σχολείο και να φυτέψουμε πάρα πολλά λουλούδια" (βλ. σχετική ανάρτηση).

Πολύ προσεκτικό πότισμα!
Κωνσταντίνος: Η γλάστρα με το βασιλικό και η γλάστρα με τα σπαθάκια
Βασιλική: Η γλάστρα με το βασιλικό και εμείς τα παιδιά που χοροπηδάμε με την κυρία γιατί έχουμε ωραία γλάστρα με βασιλικό
Χρήστος Σ.: Η γλάστρα με το βασιλικό, η γλάστρα με τα σπαθάκια και ο ήλιος που τα βοηθάει να μεγαλώσουν
Ζωή: Η γλάστρα με το βασιλικό, η τούρτα του γιατί έχει γενέθλια (!) και η γλάστρα με τα σπαθάκια
Κίρκη: Οι γλάστρες με τα σπαθάκια και η γλάστρα με το βασιλικό, όπως τη διακοσμήσαμε
Τζωρτζίνα: Η γλάστρα με τα σπαθάκια και η γλάστρα με το βασιλικό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο: