Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΤΟΚΗΠΟ ΜΑΣ

Στα παρτέρια μας δημιουργούμε σιγά σιγά τον κακτόκηπό μας. Φυτεύουμε κάκτους και άλλα παχύφυτα και τα φροντίζουμε με μεγάλη προσοχή. Υπομονή χρειάζεται και σε λίγο καιρό θα καμαρώνουμε για το έργο μας!
Μέχρι τώρα έχουμε φυτέψει: 
ΚΡΑΣΟΥΛΕΣ
ΑΙΩΝΙΟΝ
 ΣΠΑΘΑΚΙ (σανσεβέρια)
ΥΠΟΜΟΝΟΥΛΕΣ
ΚΑΛΑΓΧΟΗ
ΣΕΔΟ 
και ΑΛΟΕΣ.
Θα φυτέψουμε κι άλλους σε λίγες μέρες και θα σας τους δείξουμε.
Θα γράψουμε και επιγραφές για να έχουμε ένα σωστό κήπο, για να τις διαβάζουμε και να τις διαβάσετε κι εσείς.












Και τώρα θα δείτε τον αγαπημένο μας κάκτο:

Αυτός ο κάκτος μεγαλώνει στη γωνιά της βιβλιοθήκης μας εδώ και τρία χρόνια! Είναι η Σταπέλια ή, αλλιώς, ο Αστερίας μας! Άνθισε και φέτος και χαρήκαμε τόσο όταν είδαμε τα μπουμπούκια του και το πρώτο υπέροχο λουλούδι του! Πόσο τον καμαρώνουμε!!!
Κοιτάξτε! Είναι ολόιδιος με αυτόν που βρήκαμε στο διαδίκτυο, μόνο που ο δικός μας μόλις τον πήραμε αγκαλιά για να τον παρατηρήσουμε καλύτερα μάλλον φοβήθηκε και έστριψε προς τα μέσα τα πέταλα του λουλουδιού του.

Σήμερα, 4 Νοεμβρίου, φυτέψαμε 2 παχύφυτα, ένα Μπούζι και μια Δροσούλα ή Καρδιόφυλλο. Θα σας τα δείξουμε όταν μεγαλώσουν και ανθίσουν.

Κι άλλο μπούζι, σήμερα 8 Νοεμβρίου. Είναι τώρα μια ωραία παρεούλα, γιατί, όπως είπαν με μια φωνή ο Κωνσταντίνος, ο Χρήστος και ο Χρήστος "δεν έπρεπε να είναι ένα μόνο του, γιατί είναι πιο ωραία όταν έχουμε παρέα". Θα είναι υπέροχα όταν ανθίσουν. Υπομονή χρειάζεται.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο: