Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021





 Έτσι φανταστήκαμε τον Πόλεμο 
και την Ειρήνη 

Οι υπέροχες συζητήσεις μας!

Οι καταπληκτικοί συμβολισμοί-πηγή έμπνευσης!

Μάριος: Φαντάζομαι ότι ο Πόλεμος θα έχει απάνω του όπλα και θα είναι κακός πολύ, γιατί σκοτώνει. Είναι άγριος και φωνάζει πολύ δυνατά. Το στόμα του είναι μεγάλο και τα δόντια του τεράστια! όχι, δεν τον θέλει κανείς τον Πόλεμο.

Την Ειρήνη τη φαντάζομαι μια ωραία κοπέλα με κόκκινα μαλλιά και

 χρυσά παπούτσια.

Γιάννος: Ο Πόλεμος είναι άσχημος. Έχει απάνω του βόμβες, σπαθιά, μαχαίρια, καραμπίνα. Με αυτά πολεμάει και σκοτώνει ανθρώπους και δίνει στενοχώρια.

Η Ειρήνη είναι κοντούλα για να μπορεί να πηγαίνει εύκολα σε όλα τα μέρη. Στη θάλασσα, στο χωριό και στα σχολεία με τα παιδιά για να χαίρονται. Τη φαντάζομαι κοντούλα γιατί έτσι θα μπορεί να τρέχει παντού πιο εύκολα. όμως έχει και ένα μηχάνημα, που βγάζει φωτιά προς τα πίσω και την κάνει να τρέχει γρήγορα, σαν πύραυλος. 


Δέσποινα: Ο Πόλεμος είναι σαν άνθρωπος που πολεμάει. Είναι κακός και άσχημος και είναι κάποιος από αυτούς που θέλουν να πάρουν την Ελλάδα.

Η Ειρήνη είναι σαν μια ωραία κοπέλα και πολύ καλή, γιατί μας βοηθάει να έχουμε ειρήνη, να ζούμε καλά. Να έχουμε ανοιχτά σχολεία, δώρα, παιδική χαρά, να πηγαίνουμε έξω στην πλατεία για παιχνίδι και όλα να είναι ήσυχα χωρίς αεροπλάνα και βόμβες.


Κωνσταντίνα: Τον Πόλεμο τον φαντάζομαι σαν ένα γέρο νάνο και πάρα πολύ άσχημο. Έχει μακριά μύτη, μεγάλα μάτια, φοράει κόκκινες κάλτσες και κρατάει ένα τεράστιο μαχαίρι.

Η Ειρήνη είναι σαν μια κοπέλα ψηλή με φόρεμα ροζ, πορτοκαλί τακούνια και στα μαλλιά της έχει ένα στεφάνι από λουλούδια.



Τζωρτζίνα: Ο Πόλεμος φαντάζομαι πως έχει πολλές στολές σκισμένες σε χρώμα χακί. Είναι ψηλός σαν γίγαντας, τα μαλλιά του είναι καφέ, ανακατεμένα και βρόμικα. η φωνή του είναι δυνατή και βαρετή και όταν τον ακούνε να φωνάζει φοβούνται όλοι γιατί είναι σαν φωνή από τέρας.

Η Ειρήνη  φοράει ένα όμορφο φόρεμα γεμάτο λουλούδια. Τα μαλλιά της είναι ξανθά-χρυσά και τα έχει στολίσει κι αυτά με λουλούδια. Φοράει ωραία παπούτσι με τακούνια και έχει ένα ωραίο στόμα με κραγιόν. 

Χρήστος Σ.: Ο Πόλεμος έχει πολλά όπλα πάνω του. Πετάει με αεροπλάνο και ρίχνει σφαίρες στη γη και σκοτώνει τους ανθρώπους.

Η Ειρήνη είναι καλή και όμορφη και όταν έχουμε ειρήνη πάμε στο σχολείο και είμαστε χαρούμενοι. 


Κωνσταντίνος: Ο Πόλεμος είναι μεγάλος, ψηλός και έχει μούσια. Κανείς δεν θέλει να πάει κοντά του έτσι που είναι και με αυτά που κάνει στον κόσμο.

Την Ειρήνη τη φαντάζομαι σαν ένα όμορφο λουλούδι, με χρυσά πέταλα και με πρόσωπο που θα έχει χρυσές βλεφαρίδες. Μυρίζει πάρα πολύ όμορφα!

Βασιλική:  Ο Πόλεμος είναι κακός, γιατί σκοτώνει με το σπαθί του. Είναι ψηλός σαν τέρας και έχει μεγάλο στόμα και μεγάλα δόντια. Τα ρούχα του είναι χρυσά και φοράει άσπρα παπούτσια.

Η Ειρήνη είναι μια κοπέλα όμορφη με χρυσά μαλλιά και άσπρο φόρεμα και είναι πολύ καλή.

Ελένη:  Ο Πόλεμος είναι κακός γιατί πολεμάει και σκοτώνονται οι άνθρωποι. Τους φοβίζει πολύ τους ανθρώπους. Φοράει κόκκινα ρούχα και κόκκινα παπούτσια και φωνάζει: -Εμπρός! Πολεμάτε! Όταν τον ακούνε γίνεται πόλεμος και μετά κλαίνε οι άνθρωποι.

Η Ειρήνη είναι μια κοπέλα με τακούνια, με φόρεμα γεμάτο με ροζ λουλουδάκια και ένα κολιέ με άσπρες χάντρες. Στα μαλλάκια της φοράει ένα στεφάνι από χρυσά φύλλα.


Χρήστος Β.:
Η Ειρήνη είναι ένα κορίτσι όμορφο με μαύρα μαλλιά, μπλε κάλτσες, κόκκινη μπλούζα και πολύ ψηλή για να μας προστατεύει όλους.

Ο Πόλεμος είναι ψηλός και άσχημος και μυρίζει σαν κάτι σκουριασμένο. Οδηγεί  ένα αμάξι με κανόνι πάνω στην καρότσα. Φοράει μια στολή μπλε αλλά πολύ βρόμικη. Έχει και μια ζώνη με μια τσέπη γεμάτη σφαίρες και όπλα και πυροβολούσε συνέχεια τους ανθρώπους και γι' αυτό δεν τον αγαπούσαν. Κι αυτός τότε θύμωνε και τους σκότωνε και πέθαιναν, αλλά οι Έλληνες τον νίκησαν και τότε έφυγε και πήγε σε άλλη χώρα να κάνει πόλεμο, να σκοτώσει. όταν έφυγε ήρθε η Ειρήνη στην Ελλάδα και οι Έλληνες περνούσαν πολύ ωραία.

Έτσι φανταστήκαμε την Ελλάδα:

Ψηλή και όμορφη κοπέλα, με δάφνες στα μαλλιά και ωραία

 φορέματα με κυρίαρχο το μπλε χρώμα!










Και έτσι απεικονίσαμε την παρέλαση:





Στο Ηρώον περιμένοντας την κατάθεση

                                                    Μόλις καταθέσαμε το στεφάνι μας

Προετοιμαζόμαστε για την παρέλαση

Παρελαύνουμε!

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο: